Wykaz urządzeń w pracowniach:

1. Piec konwekcyjno-parowy: bardzo szerokie zastosowanie, pozwala na gotowanie na parze, pieczenie, pieczenie z sondą, grillowanie, blanszowanie, smażenie a nawet wędzenie potraw.

 

2. Chłodziarka szokowa: pomaga w krótkim czasie znacząco obniżyć temperaturę danego produktu lub gotowej potrawy.

 

3. Pakowarka próżniowa: Pakowarka odsysa znajdujące się wewnątrz powietrze, a następnie zgrzewa opakowanie, hermetycznie je zamykając. Wydłuża trwałość produktów, służy też do marynowania oraz gotowania sous-vide.

 

4. Urządzenie do sous-vide: metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze.

 

5.Termomix: to urządzenie, które sieka, miksuje, blenduje, gotuje, miesza, podgrzewa, gotuje na parze, rozdrabnia, wyrabia, waży, ubija, emulguje.

 

6. Urządzenia: kuter, miksery planetarne, maszyna do rozbijania steków i kotletów, maszyna do rozdrabniania.

 

7. Wok elektryczny: głęboka patelnia do szybkiego smażenia, ale nie tylko. Przydaje się także do przygotowania potraw w głębokim tłuszczu, duszenia, a także gotowania w wodzie.

 

8. Sprzęt do pracy barmańskiej: ekspres do kawy, młynek do kawy, blender barmański, kostkarka do lodu.

 

9. Zestawy do Carvingu: do rzeźbienia w owocach i warzywach.
Podziel się!

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej strony. Zgadzając się, zgadzasz się na użycie plików cookie zgodnie z naszą polityką plików cookie.