Wykaz urządzeń w pracowniach:
1. Piec konwekcyjno-parowy: bardzo szerokie zastosowanie, pozwala na gotowanie na parze, pieczenie, pieczenie z sondą, grillowanie, blanszowanie, smażenie a nawet wędzenie potraw.
2. Chłodziarka szokowa: pomaga w krótkim czasie znacząco obniżyć temperaturę danego produktu lub gotowej potrawy.
3. Pakowarka próżniowa: Pakowarka odsysa znajdujące się wewnątrz powietrze, a następnie zgrzewa opakowanie, hermetycznie je zamykając. Wydłuża trwałość produktów, służy też do marynowania oraz gotowania sous-vide.
4. Urządzenie do sous-vide: metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze.
5.Termomix: to urządzenie, które sieka, miksuje, blenduje, gotuje, miesza, podgrzewa, gotuje na parze, rozdrabnia, wyrabia, waży, ubija, emulguje.
6. Urządzenia: kuter, miksery planetarne, maszyna do rozbijania steków i kotletów, maszyna do rozdrabniania.
7. Wok elektryczny: głęboka patelnia do szybkiego smażenia, ale nie tylko. Przydaje się także do przygotowania potraw w głębokim tłuszczu, duszenia, a także gotowania w wodzie.
8. Sprzęt do pracy barmańskiej: ekspres do kawy, młynek do kawy, blender barmański, kostkarka do lodu.