wykaz podręczników

sprawdź czy posiadasz aktualne

klasa 1 TGH - rok szk. 2017/2018 (technik żywienia i usług gastronomicznych)
Lp. Zajęcia edukacyjne Tytuł Autor Wydawnictwo
1. Religia „Youcat – polski. Katechizm dla młodych” – wydanie 2, poprawione

Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu

Zeszyt formatu B5

  Edycja Św. Pawła
2. Język polski „Ponad słowami” – zakres

podstawowy  cz. 1 i 2

M. Chmiel

E. Kostrzewa

 

Nowa Era
3. Język niemiecki

 

 

 

„ Expedition Deutsch 1A”

„ Expedition Deutsch 1B”

 

J.Betleja, I.Nowicka,

D.Wieruszewska

Wyd.Szkolne PWN
4. Język angielski Matura Focus 2

 

S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw, B. Michałowski Person
5. Historia

 

„Poznać przeszłość. Wiek XX” – zakres podstawowy S.Roszak,

J.Kłaczkow

Nowa Era
6. Wiedza o społeczeństwie „W centrum uwagi”. Zakres podstawowy. A.Janicki Nowa Era
7. Matematyka „Matematyka kl. I. Podręcznik do liceów i techników” – zakres podstawowy; Zbiór zadań  do liceów i techników” – zakres podstawowy kl. I M.Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Pazdro
8. Fizyka „Odkryć fizykę” – zakres podstawowy

 

 

M.Braun

W.Śliwa

Nowa era
9. Chemia „To jest chemia” – zakres podstawowy R.Hassa, A.Mrzigot,

J.Mrzigot

Nowa Era
10. Biologia „Biologia na czasie” – zakres podstawowy E. Bonar, W. Krzeszowiec-Jeleń, S. Czachorowski Nowa era
11. Geografia „Oblicza geografii” – zakres podstawowy (podręcznik wraz z atlasem)

 

R.Uliszak,

K.Wiederman

Nowa Era
12. Działalność gospodarcza w gastronomii „Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej” J. Musiałkiewicz Wyd. Ekonomik
13. Edukacja dla bezpieczeństwa „Żyję i działam bezpiecznie” J. Słoma Nowa Era
14. Język angielski zawodowy Podręcznik do nabycia w szkole    
15. Podstawy przedsiębiorczości „Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał Nowa Era
16. Technologia gastronomiczna Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Cz. 1

 

A.Kmiołek WSiP
17. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa „Organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy” W. Żabicki WSiP
18. Praktyka zawodowa Dzienniczek praktyk – szkoła    
19. Pracownia gastronomiczna Technologia gastronomiczna: Sporządzanie i ekspedycja potraw  i napojów Cz. 1 A.       Kmiołek WSiP
klasa 2 TGH - rok szk. 2017/2018 (technik żywienia i usług gastronomicznych)
klasa 3 TGH - rok szk. 2017/2018 (technik żywienia i usług gastronomicznych)

BĄDŹ Z NAMI W KONTAKCIE

Nasza lokalizacja

Nasza lokalizacja

33-300 Nowy Sącz,
ul. Poniatowskiego 7

Telefony

Telefony

(018) 442-04-04,
(018) 443-83-47

Adres e-mail

Adres e-mail

Nasze konta bankowe

Nasze konta bankowe

Nazwa rachunku:
ZSG Sióstr Niepokalanek w Nowym Sączu
BS – Nowy Sącz
Nr rachunku: 77 88110006 0000 0043 5828 0001

Nazwa rachunku:
TGH Sióstr Niepokalanek w Nowym Sączu
BS – Nowy Sącz
Nr rachunku: 17 88110006 0000 0000 0127 0001